Wusheng Companyn Vartija-esityksessä yhdistyvät sirkus, tanssi ja teatteri

  • Wusheng Company: Vartija - Arjen sankari. Kuva: Teemu Ullgren

 

Kiinalaista teatteriperinnettä tutkivan ja uudistavan Wusheng Companyn vuosi alkaa vauhdikkaasti Vartija – Arjen sankari -esityksen näytöksillä Aleksanterin teatterissa 12.–13.1.2017. Vuonna 2013 ensi-iltansa saanut, ensimmäiseksi suomalaiseksi Peking-oopperanäytelmäksi kutsuttu esitys nähdään nyt päivitettynä versiona: teos on vahvemmin kiinni nykyajassa ja esiintyjäkaartiin ovat liittyneet Turun taideakatemian viimeisen vuoden sirkusopiskelijat Jilka Repo sekä Jaakko Hutchings. Akrobaattiset, näyttävät taistelukohtaukset sekä sirkustemppujen käyttö tarinaa eteenpäin vievinä elementteinä häivyttävät taidelajien rajoja ja uudistavat Peking-oopperan traditiota.

Keväällä Wusheng Company tekee yhteistyötä myös tanssiteatteri Raatikon kanssa lapsille suunnatulla Pohjatuulen kolme lahjaa -esityksellä, jota esitetään Raatikon näyttämöllä 4.2.–19.5.2017. Kaikille yli 5-vuotiaille sopiva, vauhdikas esitys perustuu norjalaiseen kansantarinaan köyhästä maalaistalon tytöstä, joka nousee vahvaa Pohjatuulta vastaan.

Company aloitti marraskuussa taiteellisen johtajansa Antti Silvennoisen johdolla kaikille esittävän taiteen ammattilaisille suunnatut, Peking-oopperatekniikkaan perustuvat maksuttomat aamutreenit. Kevään osalta tuntien jatkuminen varmistuu helmikuussa.

Vartija – Arjen sankari Aleksanterin teatterissa 12.–13.1.2017.

Pohjatuulen kolme lahjaa Tanssiteatteri Raatikon keväässä.

www.wushengcompany.com