Sirkus Magentalle Global Family Award

  • Sirkus Magenta ry:lle myönnettiin Global Family Award 2016.

Sirkus Magenta ry:lle myönnettiin 28.12.2016 Global Family Award -palkinto. Palkinnolla halutaan muistaa yksilöitä tai yhteisöjä panoksesta tasavertaisen, oikeudenmukaisen, avarakatseisen ja kansainvälisen Suomen edistämisestä. Vuodesta 1998 jaetun palkinnon myöntävät Liikkukaa Sports for all ry, Rasmus ry sekä Kansainvälinen Suomemme ry, ja tänä vuonna lisäksi #Pelipoikki -jengi.

Palkinto annettiin Magentalle tunnustuksena moninaisuuden ja yhteenkuuluvuuden tukemisesta. Perusteluissa huomioitiin työskentely vähemmistöryhmien parissa sekä sirkuksen ilon vieminen pakolaisleirin asukkaille. Magenta on Liikkukaa ry:n jäsen ja kumppani, joka lisää kulttuurillista ja taiteellista näkökulmaa Liikkukaan työhön.

Sirkus Magenta on helsinkiläinen sosiaalinen sirkuksen yhdistys, jonka kanssa sirkusteli 2016 yli 9000 ihmistä. Opetamme sirkusta mm. erityistä tukea tarvitseville lapsille, syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, lastensuojelun asiakasperheille, kehitysvammaisille, vanhuksille ja turvapaikanhakijoille. Perustimme yhä toimivan sirkuskoulun Zaatarin pakolaisleirille Jordaniaan yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa 2013.

LIsäksi tarjoamme sirkusopetusta eri ikäisille harrastajille. Kevään uutuustuntina on kehonhuolto, jonka ohjaa nykytanssija-koreografi Teemu Kyytinen. Tunnilla harjoitetaan kehon aktiivista liikkuvuutta, tukea, joustavaa voimaa ja koordinaatiokykyä. Kurssista hyötyvät niin sirkus- ja liikunta-alan ammattilaiset kuin vasta-alkajatkin. Kehonhuolto la 28.1.–13.5.2017 klo 16–17.30 Esitystaiteen keskuksessa (Suvilahti). Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Lue lisää toiminnastamme ja seuraa meitä somessa:
www.sirkusmagenta.fi
www.facebook.com/sirkusmagenta
www.instagram.com/sirkusmagenta

(Lähde: Sirkus Magentan tiedote 10.1.2017)