Sirkus Aikamoinen valmistelee uusia teoksia

  • Sirkus Aikamoinen, Jouni Ruuth: Nahkanaama
  • Sirkus Aikamoinen: DuoJag

Sirkus Aikamoiselta on luvassa vuoden 2017 aikana kaksi uutta ensi-iltaa. Oskar Rask ja Sade Kamppila valmistavat yhteistyössä Maracat Caravanin ja Espoon Sirkuksen kanssa toukokuussa ensi-iltansa saavan DuoJag-katuesityksen, ja Jouni Ruuth työstää sooloteostaan nimeltä Nahkanaama.

Jouni Ruuthin soolo Nahkanaama

Ruuth vietti tammikuussa kolme viikkoa Ostravassa kulttuurikeskus Cooltourin residenssissä ja valmisti tulevaa sooloteostansa nimeltään Nahkanaama. Syntyneestä materiaalista tehty 20-minuuttinen work-in-progress esitettiin 19. ja 20.1.2017. Työskentely jatkuu seuraavaksi Helsingissä ja Turussa kevään aikana. Kesällä Nahkanaama on residenssissä Uffo-keskuksessa Trutnovissa Tsekissä ja Salpauksen Sirkuskeskuksessa Lahdessa.

Nahkanaama on aikuisille suunnattu mustaakin mustempaa huumoria ja törkeää kielenkäyttöä sisältävä yhden miehen sirkusorkesteri. Sirkuksen ja musiikin lisäksi lavalle vyöryy mielen pimeitä perversioita ja hämmentäviä hetkiä. Esityksen etenemistä voi seurata Facebookista www.facebook.com/Nahkanaama/

Esityksen ohjaa Rauli Kosonen.Työryhmän muut jäsenet ovat valosuunnittelija Teo Lanerva ja äänisuunnittelija Sami Tammela. Teoksen tuottaa Sirkus Aikamoinen ja ensi-ilta on 30.8.2017 Stoassa Helsingissä. Esitystä tukee Kordelinin säätiö.

DuoJag-katusirkusesitys

Rask ja Kamppila viettivät tammikuussa La Central del Circ -keskuksessa Barcelonassa kahden viikon residenssin työstäen duoaan.

DuoJag on uusi katusirkusesitys, joka saa ensi-iltansa kesällä 2017. Se on kahden persoonallisen sirkustaiteilijan kansallisromanttinen tribuutti satavuotiaalle Suomelle, humoristinen sirkustutkielma suomalaiseen sielunmaisemaan. Esityksen musiikki koostuu suomalaisista ikivihreistä, joita kahden hengen sirkusorkesteri tulkitsee harmonikalla ja ukulelella.

Sade ja Oskar luovat kokonaisen esityksen kahdestaan. He rakentavat pienen maneesin, jolla tehdään pariakrobatiaa rullaluistimilla, hiuksista roikuntaa ja paljon muuta samalla suomalaisia ikivihreitä soittaen.

DuoJag on lähikulttuuria aidoimmillaan. Se herättää henkiin sirkuksen ikivanhan viihdyttäjäperinteen, jossa pienet sirkusseurueet kiersivät kylästä toiseen keräten esityksiin kaikenikäiset kyläläiset viihtymään yhdessä. Näytöksen jälkeen erilaiset katsojat kohtaavat toisensa esiintyjien tarjoaman kahvin ja mehumukin ääressä.”

Onnellisten maa vierailee Kangasalalalla

Sirkus Aikamoisen vuonna 2014 valmistunut Onnellisten maa nähdään seuraavaksi Kangasalalla 6.2.2017. Lippu- ja lisätietoa täältä.

www.sirkusaikamoinen.com

(Lähde: Sirkus Aikamoisen tiedote 30-1-2017)