Monitaideyhdistys Pisteen Vau Vanne -esitys nähdään helmikuussa Lontoossa

  • Kuva: Topi Matikainen

Vuonna 2008 ensi-iltansa saanut Vau Vanne vierailee helmikuussa Iso-Britannian suurimmassa kulttuuritalossa Southbank Centerissä 10.–12.2. osana Imagine Children’s festivaalia sekä Nordic Matters ohjelmistoa. Southbank Centerin lisäksi Vau Vanne on Jacksons Lane teatterin ohjelmistossa 15.–17.2. ja Canada Water Culture Space teatterin ohjelmistossa 14.2. Sirkustaiteilija Mette Ylikorvan tähdittämä ja kehittämä kokonaisuus saa yhteensä 21 esitystä Lontoon vierailun aikana.

Vau Vanne (eng. Wow Hoop) -esitys on vuosien aikana nähty useissa lastenkulttuurikeskuksissa, kulttuuritaloissa ja festivaaleilla eri puolilla Suomea sekä Kanadassa, Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Ranskassa ja Norjassa. 4–12 kk ikäisille lapsille ja heidän vanhemmille kohdennettu sirkusesitys tarjoaa turvallisen ensiaskeleen perheille esittävien taiteiden maailmaan.

Monitaideyhdistys Piste on monitaiteinen taidealojen ammattilaisten yhteisö. Sen tavoitteena on edistää ja kehittää eri taidealojen toimintaa. Piste tuottaa esityksiä ja tapahtumia ja toteuttaa taidekasvatuskokonaisuuksia. Pisteen erityistä osaamista ovat lapsille suunnatut esitykset, työskentely erityisryhmien parissa sekä monitaiteinen työ. Yhdistyksen koti on pohjoisessa, mutta esitykset kiertävät eri puolilla maata ja maailmaa. Monitaideyhdistys Piste on perustettu kesällä 2007. Nykyisin jäseniä on 18.

Mette Ylikorva on toiminut sirkusammattilaisena viimeiset 18 vuotta opettaen ja esiintyen. Hän on myös valmistanut sirkusopetusmateriaaleja peruskoulujen ja erityisryhmien käyttöön. Ylikorva on tehnyt Sirkustaiteen AMK lopputyönsä vauvasirkuksesta ja sittemmin kouluttanut vauvasirkusohjaajia sekä kehittänyt neuvolasirkus-konseptin.

(Lähde: Monitaideyhdistys Pisteen tiedote 27.1.2017)