Mad in Finland -elokuva ”Film Professionnel” tulossa ensi vuonna

Sirkustaiteen valtionpalkinnolla vuonna 2015 palkitusta Mad in Finland -seitsikosta on tekeillä elokuva, joka saa ensi-iltansa ensi vuonna. Film Professionnel – Made in Finland nimisestä elokuvasta nähdään esieditoituja ”work in progress” -kohtauksia jo tänä vuonna 30.3. AyRoop-festivaalilla, Rennesissä.

Film Professionnel on Elice Abonce Muhosen, yhdessä ranskalaisen Tsirihaka Harrivelin kanssa käsikirjoittama ja ohjaama kunnianhimoinen uuden alan valtaus. Elokuva esittelee sirkusartistien elämää dokumentin ja fiktion rajamailla. Pääosissa nähdään Mad in Finlandin esiintyjät Elice Abonce Muhonen, Mirja Jauhiainen, Sanna Kopra, Stina Kopra, Sanja Kosonen, Heini Koskinen ja Lotta Paavilainen.

Suomi100 -juhlavuoteen sopivasti elokuvassa, kuten Mad in Finland esityksessäkin, vahvana teemana on Suomi ja suomalaisuus. Elokuva esittelee Suomea sirkusartistien näkökulmasta ja kertoo sirkusesityksen (Mad in Finland) syntytarinan. Se valottaa myös nykypäivän sirkusartistien arkea, haasteita ja pelkoja. Elokuva rikkoo tietoisesti taiteenalojen rajoja, luoden uuden tavan kuvata sirkusta ja toisaalta elokuvan, joka seuraa sirkuksen logiikkaa.

Elokuvaa on kuvattu eri puolilla maailmaa jo kolmen vuoden ajan, viimeisimmäksi tammikuussa Lapin Tiaisissa. Valmistuttuaan elokuvaa on tarkoitus esittää kansainvälisesti sirkus- ja elokuvafestivaaleilla, sekä mahdollisesti myös elokuvateattereiden ohjelmistoissa. Hanketta on rahoittanut Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Galapiat Cirque ja Elice Abonce Muhonen.

Film Professionnel – Made in Finland www.filmprofessionnel.wordpress.com

(Lähde: Film Professionnel -tiedote 30.1.2017)