Hyödyllistä tietoa Circostrada-verkoston sivuilla

  • Circostrada-verkoston jäsenet kartalla
  • Hubble-kartta
  • Julkaisuja ja tietolähteitä Resources-sivulla

Kansainvälisen sirkusksen ja katutaiteen kehitys- ja yhteistyöverkoston Circostradan sivustolta löytyy paljon hyödyllistä tietoa sirkusalasta Euroopan eri maissa. Verkoston jäseniin kuuluu alan keskeisiä festivaaleja, näyttämöitä, residenssikeskuksia, tiedotuskeskuksia jne. 25 maasta ympäri maailman. Jäsenorganisaatiot esitellään sivustolla kartalle sijoitettuina. Karttaa voit zoomata katutasolle saakka: http://www.circostrada.org/en/members

Kaikista Euroopan maista Circostrada-verkostossa ei kuitenkaan vielä ole jäseniä. Hubble-työryhmä kartoitti sirkuksen ja katutaiteen toimijoita myös  EU:n kandidaattimaista ja uusista jäsenmaista (vuoden 2004 jälkeen liittyneet maat) ja nämäkin on laitettu kartalle sivuilla: http://www.circostrada.org/en/map/cs-hubble Hubble-kartalta löydät paljon tietoa nuorista ja uusista sirkustoimijoista, joihin kannattaa tutustua!

Verkoston Audience-työryhmä taas on koonnut tietoa sirkuksen ja katutaiteen yleisöhankkeista, joita eri maissa on tehty. Jos olet kiinnostunut siitä, miten muut festivaalit ja näyttämöt ovat kehittäneet kontaktiaan yleisön kanssa, tutustu aiheeseen: http://www.circostrada.org/en/csaudience Jos tiedät hyvän esimerkin yleisötutkimuksesta jaettavaksi muillekin, voit kertoa hankkeen tiedot sivulta löytyvällä lomakkeella.

Circostradan sivuilta löydät myös runsaasti verkoston tekemiä kartoituksia, seminaarien julkaisuja sekä muita sirkusalaa kansainvälisesti esitteleviä julkaisuja. Ne voit ladata käyttöösi PDF-tiedostoina Resources-osiosta: http://www.circostrada.org/en/ressources/key-themes

Circostrada on vuonna 2003 perustettu 25 maan sirkuksen ja katutaiteen verkosto, joka tekee kulttuuripoliittisia aloitteita ja toimii sillanrakentajana eri maiden kehityshankkeille, organisoi sirkukseen ja katutaiteeseen liittyviä seminaareja ja konferensseja ja tekee alaa kartoittavia selvityksiä ja muita julkaisuja. Circostradassa on noin 80 jäsenyhteisöä. Verkostoa koordinoi Ranskan sirkuksen, katutaiteen ja teatterin tiedotuskeskus ArtCena. Sirkuksen tiedotuskeskus on ollut Circostradan jäsen vuodesta 2007.