Residenssit: Cirko, Helsingin kaupungin kulttuurikeskus ja Setlementtiasunnot Oy avaavat yhdessä residenssihaun esittävän taiteen tekijöille 2017

Haetaan TAITEILIJAA / TYÖRYHMÄÄ taiteilijaresidenssi -pilottihankkeeseen

Helsingin kaupungin kulttuurikeskus, Cirko – Uuden sirkuksen keskus ja Setlementtiasunnot Oy yhdessä avaavat residenssihaun esittävän taiteen tekijöille tai työryhmille kahdeksan kuukauden jaksolle vuonna 2017.

Haettavana on työtila Setlementtiasunnot Oy:n asuntoyhtiössä Helsingin Malmilla. Hankkeeseen valittava taiteilija/työryhmä saa käyttöönsä työtilan kahdeksaksi kuukaudeksi, sekä tuotantorahaa jonka vastineena taiteilija/työryhmä sitoutuu toteuttamaan 2-4 teosta tai tapahtumaa yhdessä asuntoyhtiön asukkaiden kanssa. Yhteistyössä voidaan toteuttaa joko taideteos, tapahtuma, taidetyöpaja tai muu taidehanke. Kyseessä on toimijoiden yhdessä järjestämä pilottihanke, joka etsii uusia osallistavan alueellisen kulttuurityönmuotoja osana ns. Helsingin kulttuurityön mallia.

Haku on suunnattu esittävän taiteen (tanssi, teatteri, sirkus) ammattilaisille ja työryhmille. Residenssiin valitaan yksi taiteilija tai työryhmä kahdeksan kuukauden jaksolle. Eduksi katsotaan kokemus tai koulutus yhteisöllisistä ja osallistavista taiteellisista työskentelytavoista. Lisäksi taiteilijan valintaan vaikuttaa esitetyn projektisuunnitelman soveltuvuus ja toteutettavuus tämän pilottihankkeen puitteissa. Eduksi katsotaan erityisesti rohkeat ja luovat hankeideat.

Hanke toteutetaan 1.2.–30.9.2017 välisenä aikana.
Hakuaika: 7.-30.12.2016

Lue lisää: Taiteilijaresidenssin hakuilmoitus