Agitcirkläisiä useilla mantereilla

  • Agit-Cirk & Piste: Haje, kuva: Jenni Lehtinen
  • Agit-Cirk: Nuanc3d. Kuva: Jouni Ihalainen
  • Gabriela Munoz ja Sampo Kurppa P.R.I.S.M.A. -projektissa Meksikossa
  • Sakari Männistö: Hypnos. Kuva: ByASH

Agit-Cirkin mennyt vuosi on ollut täynnä toimintaa kahden uuden ensi-illan kanssa ja jäsenistön levittäytyessä maantieteellisesti myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Nuanc3d-teoksen ensi-ilta oli toukokuussa Stoan Kulttuurikeskuksessa osana Idän kyläjuhlaa ja ensi-illan jälkeen esitys kiersi Suomessa erilaisissa tapahtumissa ja ulkoilmafestivaaleilla. Espanjassa teosta esitettiin BArcelonassa La Mercè -festivaalilla, johon osallistuu vuosittain lähes kaksi miljoonaa kävijää. Teosta esitettiin kauniissa Parc de la Ciutadella -puistossa syyskuun lopussa.

Toinen ensi-iltansa saanut esitys on Agit-Cirkin ja Piste Ry:n yhteistuotanto Haje – kaaoksesta pois vai oliko se toisinpäin. Yksi Jenny ja Antti Wihurin kuvataidekokoelmasta Rovaniemen Kulttuuritalo Korundiin kootun näyttelyn teoksista on työryhmän suunnittelema esitys Haje, joka esitetään osana näyttelyä kuvataiteen keskellä. Näyttelyn avajaiset ja esityksen ensi-ilta olivat Rovaniemen taidemuseossa 30.9.2016, osana Rovaniemen taidemuseon 30-vuotisjuhlaa. Esityksiä on kaikkiaan 20, joista viimeinen nähdään 17.12.2016.

Agit-Cirkin jäsenistö on työskennellyt ahkerasti myös muiden työryhmien kanssa. Sakari Männistö esiintyi marraskuussa Los Angeles Operassa Philip Glassin säveltämässä oopperassa Akhnaten. Phelip McDermotin ohjaaman esityksen jongleerauskoreografiat ovat Gandini Jugglingin käsialaa. Teoksen kaikki kuusi esitystä olivat loppuunmyytyjä. Joulukuussa Sakari Männistö työskentelee kahden viikon ajan Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen residenssissä omien teostensa Insominiac’s Fable ja Hypnosin parissa. Insomniac’s Fable saa kantaesityksensä syksyllä 2017 Lontoossa ja Agit-Cirkin tuottama sooloteos Hypnos vuonna 2018/2019.

Sampo Kurppa on esiintynyt Gabriela Munozin kanssa marraskuussa P.R.I.S.M.A.-projektissa Valle de Bravossa ja Tepoztlanissa Meksikossa. Neljän päivän aikana esityksiä oli seitsemän kappaletta ja yleisömäärä vaihteli 20–150 lapsen välillä. Morgan Szymanskin vetämä P.R.I.S.M.A. vie kulttuuria kouluihin ja yhteisöihin, joissa kulttuuria ei ole tarjolla tai ihmisillä ei ole taloudellisista syistä mahdollisuutta osallistua kulttuuritapahtumiin. Projektin rahoitus on valtiosta riippumaton ja toimii sekä joukkorahoituksen että rahankeräyskonserttien tuella.

Agit-Cirkin ensi vuoden suunnitelmista mainittakoon JONG-teoksen esitys Avanti!-orkesterin kanssa kesällä Porvoon Suvisoitossa, sekä Sasu Peistolan sooloteoksen Väkevä ensi-ilta.

Vuoteen 2016 on mahtunut mukaan myös paljon muita projekteja ja yhteistyötahoja. Agit-Cirk haluaakin kiittää kaikkia kumppaneitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa hyvää joulua ja menestystä uuteen vuoteen!

www.agitcirk.com

(Lähde: Agit-Cirkin tiedote 10.12.2016)