Recover Laboratory saa jatkoa 5.11. Suomenlinnassa ja joulukuussa Helsingissä

  • Liukuakseen Company: Recover Laboratory. Kuva: Sofi Häkkinen

Recover Laboratory on kokonaisvaltainen nykytaidetta ja nykysirkusta yhdistävä taideperformanssi. Se on yleisöä osallistava, kokemuksellinen labyrintti, johon kokija astuu yksin. Teos on vahvasti paikkasidonnainen, ja se luodaan aina uudeksi performanssiksi uuteen tilaan. Teos keskittyy yleisön huomioimiseen yksilöinä.

Recover Laboratoryn takana on Liukuakseen Company, monitaiteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on poikkitaiteellinen toiminta. Yhdistys toimii kattoyhdistyksenä erillisille produktioille ja siihen kuuluu taiteilijoita eri aloilta. Recover Laboratoryn ydintyöryhmään kuuluvat Liukuakseen/companystä ohjaaja Miradonna Sirkka, taiteellinen johtaja Sofi Häkkinen sekä tuottaja Inna Huttunen. Jokaiseen Recover Laboratoryn tuotantoon muu työryhmä valikoituu erikseen.

Recover Laboratory 2016 esitettiin elo-syyskuussa Viikin jätevedenpuhdistamon luolastoissa. Kaikki 17 esitystä olivat loppuunmyytyjä ja yleisöpalaute ylistävää.

Seuraavan kerran Recover Laboratory muuntautuu uudeksi Suomenlinnassa 5.11. järjestettävässä Viaporin Kekri 2016 -tapahtumassa. Recover Laboratory X Suomenlinna -kokonaisuuteen kuuluvat Creutz Edition ja Riffle Edition -teokset. Suomenlinnan teoksissa ovat mukana vierailevina taiteilijoina muun muassa nykytaiteilija Jesse Avdeikov ja jazz-kitaristi ja musiikkituottaja Samuli Kivelä.

Creutz Edition liukuu Kaponieeri Blomcreutz -rakennuksen tunneleissa. Teos on kokonaisvaltainen ja moniaistillinen labyrintti, jossa etsitään vapauden olemusta. Esityksen tasainen, loppumaton liike luo tarinaa vapauden ja vankeuden konfliktista, ja vahvistaa maanalaisen tilan kokemusta.

Riffle Edition puolestaan sijaitsee vanhassa Kiväärigalleriassa. Teos on osallistava audiovisuaalinen installaatio. Ammentaen yksilön olemuksesta osana suurempaa kokonaisuutta, se kutsuu katsojan jättämään jäljen interaktiiviseen teokseen.

Lisätietoja tapahtumasta Facebook-sivuilta.

Varsinaisten Recover Laboratory -produktioiden lisäksi tapahtumassa ensi-iltansa saa työryhmän luoma Mönttilaiva-konsepti. Mönttilaiva on lapsille suunnattu osallistava nykysirkus- ja taideperformanssi. Se on ihmeellinen maailma, joka kutsuu koko perheen mukaan luovaan leikkiin. Tilassa yhdistyvät kuvanveisto, videotaide, sirkus- ja -äänitaide.

Recover Laboratory näyttäytyy Suomenlinnan jälkeen vielä kerran tänä vuonna, joulukuussa Helsingissä. Lisätietoja tästä seuraa myöhemmin.

www.viaporinkekri.fi
www.recoverlaboratory.com