Nuuan TAIVAL ensi-iltaan Strasbourgissa

  • Nuua: Taival, kuva: Olli Vuorinen
  • Nuua: Taival, kuva: Olli Vuorinen

Nykysirkusryhmä Nuuan uusi kokoillan teos, TAIVAL, saa ensi-iltansa Ranskassa 20.10.2016. Esityspaikka on Theatre de Hautepierre Strasbourgissa.

Alunperin Viivi Roihan, Jouni Ihalaisen ja Olli Vuorisen ideoista lähtenyt teos on taipaleensa aikana muuntunut jonkin verran. Ensi-illassa lavalla nähdään alkuperäisistä esiintyjistä Jouni Ihalainen; muut esiintyjät ovat ranskalainen Coline Froidevaux ja argentiinalainen Nahuel Desanto. Olli Vuorisen roolikin on muuttunut, olkapääleikkauksen jälkeen hän on luonut teoksen dramaturgiaa ja avustanut espanjalaista ohjaajaa Pau Portabellaa. Teoksen valomaailman on luonut Teo Lanerva, äänistä vastaa Petteri Rajanti ja puvustuksesta Anne Jämsä.

Teosta on harjoiteltu kesästä 2014 lähtien eripituisissa jaksoissa ja viimeinen residenssi alkaa 10.10. Strasbourgissa jatkuen teoksen ensi-iltaan. Pariisissa teos nähdään 26.11. Tulevana keväänä TAIVAL nähdään myös Helsingissä ja Oulussa, ja huhtikuussa Lontoossa.

Nuua on suomalaisen sirkustaiteilija Olli Vuorisen ja brasilialaisen artistin Luis Sartori do Valen 2012 perustama visuaalisen teatterin ja nykysirkuksen ryhmä. Lyhyen elinkaarensa aikana  uuden sukupolven nykysirkusryhmä on ottanut oman paikkansa kansainvälisellä kentällä. Nuuan esikoisteoksen ”Lento” näki vuosien 2013-2015 aikana yli 35000 katsojaa 13 eri maassa.

cienuua.com