AgriSirkus haluaa kiittää kaikkia

  • Naga Collectiven demo-esitys teoksesta Persona AgriSirkuksessa. Kuva: Naga Collective

AgriSirkus haluaa kiittää kaikkia kesän 2016 läsnäolijoita; esiintyjiä, katsojia sekä korvaamatonta taustatukea. Yhdessä me sukelsimme AgriSirkus – residenssi, sekä vapaata esiintymistilaa sirkusartisteille toiminnan alkulähteille. Kiitos!

Kaiken kaikkiaan neljä erilaista, uskaliasta sirkusryhmää vieraili AgriSirkuksessa. Kesän käynnistivät Netta Lepistö ja Maarit Utriainen (Zero Gravity co.) esityksellään KesäSirkus, jota seurasi Kurronen & Laiho Co.n Pimeät Pennut, Sisus sirkuksen Mosh Split, ja kauden päätti Naga Collective demollaan tulevasta teoksestaan Persona.

Jokaiselle ryhmälle räätälöitiin residenssi ja/tai esiintymistila tarpeidensa mukaan. Esiintyjät kiittelivätkin AgriSirkusta muun muassa siitä, että tilalle oli mahdollista tulla vain muutamaksi päiväksi työskentelemään ja esiintymään, yhtenä päivänä esiintymään tai useaksi viikoksi työstämään uutta teosta, jota oli mahdollista kokeilla yleisön edessä ilman mitään arviointipaineita. Lisäksi erittäin positiivisena koettiin luonnon tarjoama vapaus suhteessa luomistyöhön sekä ympäristön lämminhenkisyys.

”AgriSirkus oli oikein hyvä kokemus. Vastaanotto oli lämmin, majoitus oli mukava, treeni/esiintymispaikka (maneesi) oli oikein hyvä ja ei tarvinnut pelätä että sade sotkee suunnitelmat.”

”Hyvä juttu on myös se, että residenssi ei ole tarkoitettu ainoastaan uusien esitysten tekoon. Vanhojen esitysten lämmittämiseen kun ei oikein mistään muualta saa residenssiä, niin se on ihan huippua ja huippu tärkeätä.”

Katsojat, jotka tiensä AgriSirkukseen löysivät, kiittelivät tuoreudesta sekä rohkeudesta ja kannustivat ehdottomasti jatkamaan toimintaa. ”Kiinnostusta ehdottomasti riittäisi enemmänkin tulla katsomaan esityksiä, jos tietoa niistä olisi paremmin saatavilla. Me onnekkaat saimme kuulla asiasta ystäviemme kautta.”

Jatkossa AgriSirkuksen tuleekin panostaa ennen kaikkea tiedottamiseen ja markkinointiin – Millä tavoin saamme informoitua pääkaupunkiseutualueen kuten Helsinki, Espoo, Vantaa ihmisiä AgriSirkuksen tulevista tapahtumista, ja saamaan heidät liikkeelle sankoin joukoin.  Sen enempää turisematta AgriSirkus haluaa toivottaa kaikille tasapuolisesti ihanaa talvea, ja muistuttaa luonnossa sekä ympäristössä kipinöivistä mahdollisuuksista ensi vuotta silmällä pitäen.

AgriSirkus – residenssi sekä vapaata esitystilaa on Linda Helskeen ja Milla Järvisen aloittama hanke, jonka päätarkoitus on tarjota vapaata luomisen tilaa ensisijaisesti uusille, uraansa aloitteleville sirkusartisteille – teos tekijän edellä. Jaoimme halun kehittää ja tukea sirkuskulttuuria Suomessa yhteisöllisyyden kautta hyvässä hengessä, vastustaen turhaa kilpailua ja tulospainetta.

Lisätietoja toiminnasta: www.agrisirkus.wordpress.com