Sirkus Supiaisella runsaasti yleisöä

Kesän ja syksyn aikana Sirkus Supiainen on tavoittanut toiminnallaan kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilla Suomea. Ohjelmistossa on ollut viiden näyttämöteoksen esityksiä kesätapahtumissa neljällä eri paikkakunnalla sekä muita esiintymisiä. Lisäksi Supiainen on järjestänyt kolme kilpailua tai tapahtumaa. Seuraavaksi Sirkus Supiainen matkaa Venäjälle esittämään teoksiaan [heresy] ja Kuningasohjus.

Kiven Aika-teos kantaesitettiin Hehku-tulitaidefestivaalin ohjelmistossa Joensuussa 25.8. Miika Nuutisen runokirjaan pohjautuvan teoksen musiikin on säveltänyt Laura Vuorjoki-Elo ja teoksen on ohjannut Rauli Katajavuori. Seitsemän esiintyjän voimin esitetyn runotuliorigamikonsertin molemmat kaksi näytöstä olivat loppuunmyytyjä. Toisessa yleisöä jäi teltan ulkopuolelle yli 400 henkilöä.

Ensimmäinen vuosittainen suomen tulitaiteilijoiden tulitaidefestivaali HEHKU järjestettiin Joensuussa 25.–28.8.2016 osana Joen Yö -kaupunkifestivaalia. Festivaalilla esiintyi tulitaideryhmiä Tsekistä, Liettuasta, Tampereelta ja Helsingistä. Tapahtuma rakentui näyttävästä tuligaalasta, kotimaisten tulitaideryhmien esityksistä ja työpajoista. Gaalanäytös täytti Joensuun torin tuhansilla katsojilla. Katso festivaalin tunnelmia Vimeosta.

Juha Raution, Miika Nuutisen ja Rauli Katajavuoren folkhenkinen Runosirkus-teos esitettiin ennakkonäytöksenä Jättömaa-festivaalilla Kouvolassa 23.7. Runosirkus yhdistää lavarunouden, jongleerauksen ja singersongwriter-materiaalin hämmentävällä tavalla. Turun Seikkailupuiston teatteri Timantissa esitettiin Lennä, lennä –sirkusesitys lapsille kesä–heinäkuussa neljä kertaa. Markus Nivalan ohjaama teos yhdistää raivokkaan hempeitä sirkusnumeroita, hervotonta huumoria, rutkasti leikkimieltä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen riemua. Viihdytysjoukot -ulkoilmateos taas viihdytti yleisöä Ruisrokissa heinäkuussa. Esitys kunnioittaa vuosina 1941–44 toiminutta samannimistä organisaatiota, jonka tehtävänä oli kohottaa sotilaiden moraalia ja mielialaa. Sirkus  Supiaisen Duo Emma ja Maku esiintyi Joensuussa Popkadun lastenpopissa ja [heresy]-teos esitettiin FDC-festivaalin ohjelmassa elokuussa Rönnillä.

Kesäkuussa Sirkus Supiainen järjesti verkkokeilan SM-kilpailut Turun urheilupuistossa. Verkkokeila on urheilulaji, joka pohjautuu lentopallon sääntöihin, mutta pallon sijaan pelivälineenä on jongleerauskeilat. Kisaan osallistui yhdeksän joukkuetta eri puolilta Suomea. Kahdeksannet Diabolojongleeerauksen, jojopelaamisen ja kendaman SM-kilpailut järjestettiin heinäkuussa Joensuun torilavalla osana Popkadun ohjelmistoa. Japanilaisen taitolelun Kendaman kilpailijamäärä oli järjestäjille iloinen yllätys. Epävakaisesta säästä huolimatta saatiin kaikki kilpailusarjat suoritettua ja yleisöä oli paikalla neljän päivän aikana noin 5000 henkeä.

Elokuinen Finnish Diabolo Convention eli FDC2016-festivaali esitteli jälleen upeaa diabolojongleerausta syksyisellä Eräjärvellä. Festivaalilla nähtiin kotimaista ja kansainvälistä tulkintaa, virtuoosimaista diabolojongleerausta, aivot nyrjäyttäviä solmuja sekä Diabolothon -kenttäurheilukilpailu. Gaalanäytöksessä esiintyivät mm. Roman Müller (Sveitsi), Naoya Aoki (Japani) Théo Scarito (Ranska), Tommi Ollikainen (Turku), Henri Kangas (Tampere), Arvi Yrjölä (Tampere) ja Rauli Katajavuori (Joensuu). Tapahtuma aktivoi myös nuoret diabolon harrastajat mukaansa. Festivaalilla oli myös muusikkovieraita.

Syyskuussa Sirkus Supiainen vierailee Venäjällä esiintyen 20.–25.9. mm. Prääsässä, Pitkärannassa, Sortavalassa ja Petroskoissa teoksillaan [heresy] ja Venäjälle sopivaksi sensuroidulla versiolla Kuningasohjus-esityksestä.

Konserttikeskus vie syksyllä Lennä, lennä -esitystä koulukiertueelle ja teoksella on lisänäytöksiä myös Seikkailupuiston Teatteri Timantissa 9.10, 3.11. ja 15.11.

Sirkus Supiainen juhlii kolmekymmenvuotista olemassaoloaan ja järjestää 13.–18. joulukuuta juhlavuotensa kunniaksi omaa nimeään kantavan Supiainen 30v -festivaalin. Ohjelmistossa nähdään niin Runosirkus-teoksen kantaesitys kuin Turussa ennen esittämättömiä teoksia sekä vanhoja klassikoita.

www.supiainen.com

(Lähde: Sirkus Supiainen 1.9.2016)