Sirkus Magenta vieraili Zaatarin pakolaisleirin sirkuskoulussa Jordaniassa

Sirkus Magenta perusti sirkuskoulun Zaatarin pakolaisleirille Jordaniaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa vuonna 2013. Nuorille opetettiin sirkusta ja paikallisista nuorista koulutettiin sirkusohjaajia. Magentan Silja Kyytinen ja Maiju Kuivalainen tekivät kolmen viikon mittaisen tukivierailun sirkuskouluun elokuussa 2016. Magenta jatkaa koulun tukemista vuosittaisilla vierailuilla.

Vierailun päätarkoituksena oli erityisesti sirkuksen naisohjaajien sirkusteknisten ja pedagogisten taitojen tukeminen. Myös miesohjaajat saivat paljon kaipaamaansa tukea ja uusia ideoita. Harjoittelun keskeisinä teemoina olivat perus- ja pariakrobatia sekä esityksen rakentamiseen ja pedagogiseen ajatteluun liittyvät aiheet.

Sirkuskoulu toimii nykyään omien ammattimaisten ohjaajiensa johdolla vuoden ympäri viitenä päivänä viikossa. Innokkaita oppilaita koulussa on lähemmäs 200 ja ohjaajia apuohjaajineen 9. Sirkukseen tulijoita olisi enemmän kuin heitä on mahdollista ottaa. Koulussa on tilaa kaikenlaisille oppilaille, kuten kuuromykälle pikkupojalle ja ujolle klovnille, josta voit katsoa lisää osoitteessa www.youtube.com .

sirkusmagenta.fi