Taike: Sirkustaiteen viisivuotinen taiteilija-apuraha Petri Tuomiselle

Valtion esittävien taiteiden toimikunta on jakanut vuonna 2017 alkavat sirkustaiteen taiteilija-apurahat. Toimikunta sai sirkustaiteen alalta 48 hakemusta ja apurahan sai 7 taiteilijaa. Toista kertaa myönnettävän viisivuotisen taiteilija-apurahan sai sirkustaiteilija Petri Tuominen.

Petri Tuominen on varsin lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen kiinnostavimmista sirkustaiteilijoista ja -visionääreistä. Tuominen on määrätietoisesti ja riskejä kaihtamatta kehittänyt omaa taiteilijuuttaan. Yhdessä Rauli Kososen ja Kalle Lehdon kanssa hän on nostanut sirkusryhmänsä Race Horse Companyn menestykseen ympäri maailman. Company on tuonut sirkustaiteen pariin uusia yleisöjä ja ”äijäsirkuksena” esitetyt, henkensä kaupalla tehdyt huimat numerot ovat saaneet erityisesti nuoret miehet seuraamaan heidän esityksiään.

Sirkustaiteen taiteilija-apurahat

Viisivuotinen
Tuominen Petri, Helsinki

Kolmevuotinen
Kurppa Sampo, Helsinki

Yksivuotinen
Hakanpää Salla, Helsinki
Järvinen Milla, Lahti
Ravald Mira, Helsinki

Puolivuotinen
Jauhiainen Mirja, Kangasala
Laamanen Pekka, Turku

www.taike.fi

(Taike 08.08.2016)