Apurahat: Taiken taiteilija-apurahat haettavissa 31.3.2020 mennessä

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) Viisi-, kolmi-, yksi- ja puolivuotiset valtion taiteilija-apurahat on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille ja taidejournalisteille. Myönnettävien apurahojen määrät ja apurahojen pituudet vaihtelevat taiteenaloittain.

Taiteen edistämiskeskus suosittaa, että jätät hakemuksen vain yhdelle taiteenalalle. Tee taiteenalavalinta hakemusta täyttäessäsi. Jos haet taiteilija-apurahaa näyttämötaiteen valo- ja äänisuunnitteluun, valitse taiteenalaksi näyttämötaide. Monitaide tarkoittaa useita eri taiteenaloja tavanomaisesta poikkeavalla tavalla yhdistävää toimintaa – ei vakiintuneita taidemuotoja kuten musiikkiteatteria.

Apuraha on tarkoitettu ammatilliseen taiteelliseen työskentelyyn. Taiteilija-apurahaa ei myönnetä ammatilliseen perustutkintoon eikä alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon liittyvän opiskelun tai opinnäytetyön tukemiseen.

Apurahaa ei myönnetä hakijalle,

  • jolla on samana vuonna valtion tai muu työskentelyapuraha
  • jolle on myönnetty valtion ylimääräinen taiteilijaeläke.

Minkä suuruinen

  • Apuraha voidaan myöntää 5-, 3-, 1- tai ½-vuotisena seuraavan kalenterivuoden alusta.
  • Puolivuotinen taiteilija-apurahakausi on mahdollista aloittaa tammikuussa tai heinäkuussa. Apurahakausi alkaa tammikuussa, ellei apurahan saaja ilmoita aloittavansa apurahakauttaan heinäkuussa.
  • Apurahan suuruus on 1 939,15 euroa /kk.
  • Apuraha sisältää Maatalousyrittäjien eläkelain mukaisen eläke- ja tapaturmavakuutusosuuden.
  • Apuraha maksetaan kuukausittain.

Hakuaika: 28.02.2020 – 31.03.2020. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16:00.

Lue lisää ja hae apurahaa Taiken sivuilla (siirryt toiselle sivustolle).