TAIKE & CUPORE TALKS III: Nuoret taiteentekijät -keskustelutilaisuus 15.3.

TAIKE & CUPORE TALKS III: Nuoret taiteentekijät -keskustelutilaisuus

Tapahtumapaikka: Dipoli, auditorio Lumituuli, Otakaari 24, Espoo
Klo 9.00–16.15

Taike & Cupore Talks -tilaisuudessa keskustellaan tänä vuonna nuorista taiteentekijöistä. Tilaisuudessa julkistetaan uuden Taiteen ja kulttuurin barometri -kyselyn tulokset. Paneelikeskusteluissa ja kommenttipuheenvuoroissa tartutaan nuorten taiteentekijöiden kyselyvastauksista nousseisiin kehityssuuntiin ja kipukohtiin. Taike ja Cupore Talks -keskustelutilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore ja Taiteen edistämiskeskus (Taike). Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se välitetään myös verkossa.

Ilmoittaudu viimeistään 8.3.
https://www.webropolsurveys.com/S/FD5E6E66F5ADE111.par

OHJELMA:

9:00 Aamukahvit (Lumituuli-auditorion edessä)

9:15 Taidekoordinaattori Outi Turpeinen (Aalto-yliopisto) kertoo Dipolin taidekokoelmasta otsikolla Radikaali sadasosa

9:45 Johtaja Marjo Mäenpää (Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore): Tilaisuuden avaus

10:00 Erikoistutkija Maria Hirvi-Ijäs (Cupore): Taiteen ja kulttuurin barometri 2017: Nuoret taiteentekijät

10:30 Kommenttipuheenvuoro: Yhteiskuntatutkimuksen yliopistonlehtori ja sosiaalipolitiikan (erityisesti työpolitiikan) dosentti Markku Sippola (Tampereen yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto): Nuoret luovan työn tekijät ja muuttuva työelämä

11:00 Paneelikeskustelu: Taidealan koulutuksesta työelämään. Pj. erikoistutkija Sakarias Sokka (Cupore), johtaja Hanna Helavuori(Teatterin tiedotuskeskus), kuvataiteilija, kuvataiteen maisteri Tiitus Petäjäniemi, vararehtori Paula Tuovinen (Taideyliopisto),

12:00 Tutkija, valt. tri Pertti Honkanen (Kela): Olisiko perustulosta apua luovan työn tekijöille?

12:30 Lounastauko

13:30 Paneelikeskustelu: Palkaton työ ja muut taidetyön ilmiöt. Pj. läänintaiteilija Vesa Plath (Taike), sirkustaiteilija Salla Hakanpää, kuvanveistäjä Kalle Mustonen, kirjailija Ossi Nyman

14:30 Tuottaja, kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg (Helsinki Urban Art): Taiteen uudet toimintamuodot ja toimeentulo

15:00 Paneelikeskustelu: Nuoret taiteentekijät taiteen tukijärjestelmissä. pj. erityisasiantuntija Antti Huntus, Taike. Osallistujat: asiamies Juhana Lassila (Suomen Kulttuurirahasto), koreografi Sonya Lindfors, Erityisasiantuntija Hanna Susitaival (Taike)

16:00 Päätössanat

Liikenneyhteydet:

Dipoliin pääsee vaivatta esim. metrolla Helsingin keskustasta noin 10 minuutissa, lähin metroasema on Aalto-yliopisto. Katso aikataulut ja bussiyhteydet osoitteesta https://www.hsl.fi. Lentokentälle pääsee helpoiten taksilla noin puolessa tunnissa. Taksiasema sijaitsee metroaseman vieressä. Dipolin asiakaspysäköinti on Dipolin Käpyoven edustalla, jossa on noin 100 maksutonta paikkaa. Otakaari -kadun varrella on 6h maksuton paikoitus.

Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore on kulttuuripolitiikan alan tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio. Tutkimuskeskus tuottaa monipuolisesti taide- ja kulttuuripolitiikkaa koskevaa tietoa sekä toimii tiedonvälittäjänä ja keskustelun avaajana. Cuporessa työskentelee vuosittain noin 20 henkilöä, joista suurin osa toimii tutkijoina. Tutkimuskeskus sijaitsee Helsingissä, ja sen toimintaa ylläpitää vuonna 2002 perustettu, yksityisoikeudellinen Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö sr.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Virastossa työskentelee 80 henkilöä. Heistä puolet on virkamiehiä ja puolet määräaikaisia läänintaiteilijoita, jotka toimivat taiteen edistämisen hankkeissa maan eri puolilla. Taiken päätoimipiste on Helsingissä, ja lisäksi sillä on aluetoimipisteitä.

(Lähde: Cuporen tiedote 2.3.2018)