Ohjelmistohaku Loikka-tanssielokuvafestivaalille – mukana myös Virtual Reality 360° -elokuvat!

Loikka-festivaali juhlistaa tanssielokuvaa kymmenennen kerran Helsingissä 4.–8.4.2018. Festivaalin yhteydessä järjestetään kansainvälinen konferenssi, joka kutsuu koolle tanssielokuvantekijöitä ja alan toimijoita ympäri maailmaa.

Avoimessa haussa voi ilmoittaa elokuvia eri kategorioihin aina lyhytelokuvista pitkiin ja dokumenttielokuviin sekä opiskelijoiden lyhytelokuviin. Ohjelmistohaussa etsitään nyt myös ensimmäistä kertaa Virtual Reality 360° -elokuvia, joiden ilmaisussa hyödynnetään tanssia. Tanssin käsite on vapaa tekijän omalle tulkinnalle. Etusijalla ovat kuitenkin fyysistä ilmaisua ja koreografista ajattelua sisältävät elokuvat, VR-teokset sekä animoidut elokuvat. Vastaanotamme myös 3D-elokuvia.

Loikka järjestää juhlafestivaalin ohessa myös kansainvälisen tanssielokuvan konferenssin, jonka pääteemana on tanssielokuvan yhteistyö ja tulevaisuus. Konferenssi kokoaa yhteen kansainvälisiä tanssielokuvan toimijoita ja tekijöitä pohtimaan strategioita alalla. Yhtenä teemana on niin ikään VR 360° -elokuvien tuotannot ja levitysalustat.

Loikka-festivaalin ohjelmistohaku on käynnissä 14.7.–21.10.2017 osoitteessa http://www.loikka.fi/open-call-2018.html. Ohjelmistovalinnoista tiedotetaan hakijoille joulukuussa 2017.

(Lähde: Loikka-festivaalin tiedote 17.7.2017)